Medlemsmöten Höst 2021

Medlemsmöten Höst 2021

Ta vara på frukt och bär

Måndag 25 oktober kl 19.00

Catrin Heikefelt, branschansvarig för bär-, frukt- och grönsaksförädling på
Eldrimner.

Hur tar man vara på skörden av frukt och bär på bästa sätt? Och vad gör man när frysen börjar bli full? Catrin berättar om hur man behåller så mycket näringsämnen som möjligt efter skörd. Du får också tips för att torka samt vad man ska tänka på när man konserverar på glasburk eller flaska.

Vinster till lotteriet mottages tacksamt

Invasiva växter

Måndag 29 nov kl 19.00 på Stocketitt 

Sara Toivanen Jonsson från Länsstyrelsen i Jämtlands län berättar om invasiva främmande arter och vad vi ska tänka på som trädgårdsägare.

 

Vinster till lotteriet mottages tacksamt, kanske lite julinspirerande produktereller växter eftersom det är sista mötet innan jul.

äpplets dag

19 september, kl 19 (färdig)

Fågelviks Trädgård – Överturingen

Missa inte detta tillfälle att provsmaka flera tiotal sorter som är härdiga i Jämtland.  Mats Andersson driver upp ovanliga sorter av åppelträd men även ovanliga och godare sorter av andra träd och buskar.

Vi åker i egna bil med samling vid travet kl 10.00.  Det är 13 mil till Överturingen där han bor.  Fågelviks Trädgård finns på Facebook och internet för mer information.

Perenner i mångfald

20 september, kl. 19 (färdig)

Stocketitt

Föredrag av Carina Holmström från Arnäsvall utanför Örnsköldsvik.  “Träd och buskar är trädgårdens stomme.  Perennerna är dess smycken.  Färg, form och behagligt rassel skänker dig stor trädgårdsgladje”

Vinster till lotteriet mottages tacksamt