Trädgårdstramp 2021

Trädgårdstramp sommar 2021

Gamla Lantlandeln i Krokom

28 juni kl 19.00

 

hos Carina Grahn Hellberg. ”Nässlor, Rabarber och Aronia” är rubriken på Gunhild Ekdahls föreläsning. Något praktiskt blir det dessutom. Och tipspromenad, växtförsäljning, lotteri och möjlighet att köpa fika.

Vinster till lotteriet mottages tacksamt. Och har du växter du vill sälja, ta med dem och gör det. Vid behov ring Carina 070 – 512 44 81 eller Gunhild 070 – 383 32 06.

Hos Lena Grelsson

12 juli kl 19.00 Rödön

Vägbeskrivning från Östersund via Frösön: Körmot Rödön. Ca 4 km efter bron ta höger mot Nälden, efter ca 800 m sväng höger. Grått hus med rosa knutar. Välkomna!

 

Lena Grelsson har en varierande och färggrann trädgård med perenner och ettåriga växter, grönsaksodling i pallkrage, damm och växthus. Beläget mitt på Rödön med fin utsikt över Storsjön och fjällen.

Hos Havtorn Tina

18 juli  kl 19 Slandrom

Vägbeskrivning: Åk över Vallsundsbron, kör 4 km åt vänster till skylt Havtorn. Parkera nere vid vägen och gå uppför backen. Tel Tina 070-6564060.

 

Tina har en blomsterträdgård byggd med färg och form blandat med bärbuskar. Här finns också en riktig blomstersäng, en liten å, trådkonstverk, ett stort växthus med pool, havtornsodlingar och en nyttoträdgård. Årets nya är en hugelbädd och bokashiodling. Utställning av fritt broderi. Fikaförsäljning med Swishbetalning.

Hos linda eriksson

19 juli kl 19.00 Gällö

Vägbeskrivning: Mellan Pilgrimstad och Gällö ta av mot Stugun. Kör några km och vid Hembygdsgården i Torsäng ta höger och kör c:a 1 km, sväng vänster vid skylt Bergvik. Linda bor i första gården ned till vänster. Vid behov ring Linda på 070– 297 69 71.

 

Vi är välkomna till Linda Eriksson i Gällö. Det är en trädgård vid sjön där många pioner, liljor och rosor växer. Många ovanliga växter från frösådder trängs där också tillsammans med dem. Varje år blir det tillskott av många frösådda perenner och i år även att stort antal inköpta rosor.” Här brukar finnas plantor att köpa, för den som vill.

Hos
Bodsjö Prästgård

26 juli, kl 19.00 Bodsjö

Vägbeskrivning: Man följer skyltarna mot Bodsjö och Bodsjö kyrka. Trädgården ligger till vänster om kyrkan och man parkerar framför kyrkstallarna. Tel. nr. till Steijn 073 – 846 62 61.

Vi besöker Erika Jägers och Steijn Voets, Bodsjö Prästgård. De har en trädgård med inriktning av självförsörjning. Med djurhållning av getter, köttkalvar och höns och med odling av potatis, grönsaker, frukt och bär. Här finns en oval blomsterrabatt flankerad av olika buskar och nere vid sjön ett grönsaksland på450 kvm. Här finns också ett växthus för tomater, gurka och bönor.

Hos Eva och Kennet Nilsson

2 augusti kl 19.00 Hallen

Vägbeskrivning: Kör till kyrkan i Hallen och parkera där. Titta upp mot backen, där ligger 5 villor. Eva och Kennet bor i en röd med vita knutar, med en pil och en rönn vid infarten och en kattvindflöjel

Då får vi besöka Eva och Kennet Nilsson, Bjurgatan 7 i Hallen. En villaträdgård med grönsaker, i princip självförsörjande, och rabatter. Tidigt bestämde Eva och Kennet att de enbart skulle ha rosor, clematis, dagliljor och vårlökar, men så har det inte blivit! Här finns många fler växtsläkten. Hos Eva har vi också möjligheten att titta på hennes textila hantverksalster och även handla , om vi vill det.

hos familjen wiktorsson

9 augusti kl 19.00 Silje 514, Rödön

Vägbeskrivning: Parkera gärna vid bygdegården och följ skyltning därifrån.

Tramp hos familjen Wiktorsson i Silje 514, Rödön. Den 8000 kvadratmeter stora trädgården började anläggas 2006. Många rabatter samt naturtomt med slingrande stigar, sittplatser och upplevelser av olika slag. En trädgård med ständigt nya projekt på gång!

Hos Fågelviks trädgård

14 augusti kl 10.00 Överturingen

Samling vid Travet10.00

Vi åker till Fågelviks Trädgård och smakar på Saskatoonbär och kanske körsbär.  Vi åker egen bilar, men om vaccinationsläget medger så kan vi ju samåka med varandra.  Fågelviks Trädgård finns på Facebook för mer information. Du kan även ringa Gunhild 070 383 32 06

Hos Götes Blommor

16 augusti kl 17.00 Kälom, Offerdal

Vägbeskrivning:  Böle 232. www.gotes-blommor4.webnode.se Kör från Krokom till Tullleråsen, fortsätt 5 km, sväng höger Kälom 5 km. Skylt. Sen kan du fortsätta till nästa tramp hos Gunilla i Nälden.

Tramp hos Götes Blommor i Kälom Offerdal. En trädgård på nära 10 000 m2 med många olika blomrabatter. Mycket odling av rotsaker, kål och grönt. Mycket bärbuskar.

hos Gunilla Nilsson

16 augusti kl 19.00 Nälden

Vägbeskrivning: Från E14 i Kingsta är det  3 km ner till byn. Jag bor i första röda huset på högra vägkanten. Precis vid ”Välkommen till Nälden” skylten. Landmärke en feststång med rött hjärta. Tel Gunilla 070 – 371 61 04

Vi är välkomna till en liten villaträdgård hos Gunilla Nilsson Edler Pumparvägen 27 i Nälden. ”Perenner har varit mitt stora intresse. Men efterhand när någon planta dör så ger jag platsen till något ätbart. Täckodling tänker jag prioritera i sommar”.