Medlemsmöten Höst 2019

Pollinering

9 september, kl 19

Plats IOGT-huset vid Radio Jämtland

Även om många av de produkter vi äter kommer från vind-pollinerade växter, skilda sädesslag och ris, kommer vi få det svårt att klara oss utan pollinatörer. Djur som åstadkommer att blommande växter kan gå i frö och bilda frukt, havtorn oräknad.

 

Sten Wadensjö delar erfarenheter om att ta tillvara våra polli-nerande insekter och se till att de får tillgång till bostäder och möjlighet att reproducera sig.

 

Priser till lotteriet mottages tacksamt.

Jord

21 oktober, kl. 19

Plats IOGT-huset vid Radio Jämtland

Trädgårdsmästare Anton Sundin, en av författarna bakom Trädgårdsboken om jord(2016) berättar om hur vi kan bygga upp goda odlingsjordar på ett ekologiskt och hållbart sätt. Fö-reläsningen innehåller konkreta odlingstips om bland annat marktäckning och olika komposteringsmetoder.

 

Priser till lotteriet mottages tacksamt

Fermentering

25 november, kl. 19

Plats IOGT-huset vid Radio Jämtland

Patrik Åslund har hållit på med bukashi sedan 2017. Det är ett sätt att ta hand om sitt hushållsavfall genom fermentering. Det blir jord, som innehåller mycket näring och processen är bra för miljön. Pat-rik kommer även att ta upp hur man kan använda metoden för att få jord av gräsklipp och ogräsrens. Dessutom får vi lära oss att göra ”luktfritt” nässelvatten.

Vi kommer även att få ett smakprov på mjölksyrade grönsaker, som framställs genom en annan fermenteringsprocess.

 

Priser till lotteriet mottages tacksamt